Spekulatius-kakor
De här spekulatius-kakorna är krispiga och smakrika – de är allas favorit av en anledning!
Spekulatius-kakor
De här spekulatius-kakorna är krispiga och smakrika – de är allas favorit av en anledning!
Redskap
Ingredienser
5 tsk malen kanel
1 tsk mald muskot
1 tsk mald kryddnejlika
1/2 tsk mald ingefära
1/4 tsk malen kardemumma
220 g väldigt mjukt smör
220 g mörkbrunt socker
310 g mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
Steg för steg
Receptet räcker till 40 kakor.
Blanda alla kryddor i en liten skål för att göra spekulatius-kryddmixen.
Lägg smör och farinsocker i skålen till köksmaskinen med flatblandare av metall med silikonvinge. Blanda på hastighet 2 i 3 minuter.
Tillsätt mjöl, salt, bakpulver och 1 msk av spekulatius-kryddmixen. Blanda på hastighet 1 i 2 minuter. Tillsätt ägget and blanda tills det blir en slät deg. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 90 minuter.
Kavla ut degen på en mjölad yta. Skär ut kakor med hjälp av ett kakmått. Använd mjölade kakstämplar för att skapa vackra mönster på kakorna. Tillaga i förvärmd ugn på 175 °C i 15 minuter. Kakorna är mjuka när de tas ut ur ugnen men blir hårda när de svalnar.