Skip the navigation

Sparrispaj

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Asparagus quiche

Sparrispaj

KitchenAid Chef

Redskap

StandMixer
Sifter
Förberedelser
45min
Tillagning
35min
Totalt
1h20
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

200 g vetemjöl

100 g kallt smör

4 g salt

35 g varmt vatten (cirka 35 °c)

4 ägg

120 g crème fraiche

200 ml mjölk

100 g gruyère-ost

1/4 tsk peppar

14 grön sparris

1 msk gräslök

2 msk olivolja

Steg för steg

  1. Fäst sikt- och vågdelen på KitchenAid-köksmaskinen. Sätt köksmaskinen på hastighet 1 och sikta mjölet. Ta bort sikt- och vågdelen från köksmaskinen. Montera degblandaren på köksmaskinen. Tillsätt smöret och hälften av saltet i skålen.  Blanda på hastighet 2 i 2 minuter. Häll i vatten gradvis och fortsätt blanda på hastighet 2 tills degen är slät. Ta bort degen från degblandaren. Forma degen till en boll och slå in den i plastfolie. Ställ i kylen i 30 minuter. 

  2. Tillsätt ägg, crème fraiche, mjölk, salt och peppar för fyllningen i skålen på köksmaskinen med visp. Vispa på hastighet 2 i 3 minuter.

  3. Värm ugnen till 180 °C. Kavla ut degen på en mjölad yta och tryck sedan ut den i en smord rund pajform. Nagga degen med en gaffel. Strö ut gruyèreosten underst i formen. Häll fyllningen över osten. 

  4. Häll ett tunt lager med olivolja i en stor stekpanna och sätt den på medelhög värme. Lägg i sparris och stek tills den är mjuk, cirka 8 minuter. Salta. Lägg sparrisen på pajen. Strö gräslöken över pajen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35 minuter.