Spaghetti med bläckfisk och räkragu
Att göra spaghetti med spaghettipressen är riktigt kul! Och ännu mer kul blir det att smaka på den ihop med en delikat fisksås.
Ingredienser
150 (plus extra till rullningen) g vetemjöl
1 ägg
250 g bläckfisk
150 g räkstjärtar med skal
80 g krossade tomater
1/2 glas vitt vin
10 g basilika
1/2 hackad lök
2 msk extra virgin olivolja
nypa havssalt
nypa malen svartpeppar
Steg för steg
Bryn löken i olja i en stekpanna, tillsätt sedan bläckfisk och vin för att låta det avdunsta. Tillsätt tomatmassa, salt och peppar, dra ner värmen och koka i 15 minuter.
Medan du kokar såsen, lägg ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.
Ta upp degen ur skålen och dela den i valnötsstora bollar.
Sätt fast pastapressen på köksmaskinen med spaghettiskivan isatt. Sätt köksmaskinen på hastighet mellan 8 och 10 beroende på degens fuktighet.
Stoppa de valnötsstora degbollarna i mataren högst upp, använd sedan den rörliga trådarmen för att kapa pastan i önskad längd.
Lägg spaghettin platt på en mjölad duk och låt det torka flera minuter innan du använder den, eller använd istället KitchenAids ställning för pastatorkning.
Medan pastan torkar tillsätter du räkorna till såsen, sänker värmen och bryner dem i 3 minuter.
Koka spaghettin i saltat kokande vatten, häll av allt vatten och häll spaghettin i stekpannan med såsen.
Rör om ordentligt i 1 minut, fördela på 4 tallrikar och strö över ruccolasalladen. Tips! Strö över litet finrivet citronskal ovanpå rätten innan servering.