Spagetti
Den här spaghettin kommer garanterat att bli en familjefavorit.
Spagetti
Den här spaghettin kommer garanterat att bli en familjefavorit.
Redskap
Ingredienser
600 g pastamjöl
6 ägg
1/2 tsk salt
Steg för steg
Häll mjöl och salt i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Tillsätt äggen och börja blanda på hastighet 2. Om du vill ha en tunnare deg ändrar du hastigheten till 3.
Blanda tills degen börjar formas till en boll.
Byt flatblandaren mot degkroken. Knåda degen på hastighet 2 i 4 minuter.
Knåda degen för hand i en minut. Täck med plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter. Dela sedan degen i fyra lika stora delar.
Fäst pastavalsen på köksmaskinen. Ställ in tjockleken på 1.
Kör på hastighet 2 och gör degen smidigare genom att rulla den flera gånger.
Vrid sedan tjockleken till 2 och upprepa det sista steget.
Fäst pastavalsen och mata in pastan på valsen på hastighet 2.
Låt torka på galler. Koka pastan i kraftigt saltat vatten i 3–5 minuter.