Soppa med rostad blomkål och curry
Krämig, kryddig soppa med kokosmjölk.
Soppa med rostad blomkål och curry
Krämig, kryddig soppa med kokosmjölk.
Redskap
Ingredienser
1 tomat
150 g blomkål
1/8 lök
1 klyfta vitlök
1/2 msk olivolja
150 ml vatten
100 ml kokosmjölk
1/2 buljongtärning
1/2 msk röd currypasta
1/4 tsk gurkmeja
1 cm färsk ingefära
1/2 msk färsk koriander (till garnering)
Steg för steg
Halvera tomaterna. Lägg blomkålen, tomaterna, löken och vitlöken på en bakplåt. Ringla olivolja över och tillaga i 30 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.
Häll vattnet och kokosmjölken i mixerkannan. Lägg sedan i buljongtärningen, grönsakerna, currypastan, gurkmejan och ingefäran. Sätt kannan på soppstativet och kör programmet tills det är klart.
Häll över i skålar och avsluta med lite kokosmjölk och färsk koriander.