Somrig kycklinghamburgare
Inte den vanliga hamburgaren, utan istället en sommarversion sprängfull med söta och örtiga smaker.
Somrig kycklinghamburgare
Inte den vanliga hamburgaren, utan istället en sommarversion sprängfull med söta och örtiga smaker.
Redskap
Ingredienser
1.2 kg kycklingbröst
4 tsk peppar
6 tsk salt
100 g ströbröd
6 vitlöksklyftor, finhackade
200 g skivad mozzarella
4 persikor
120 g pesto
24 basilikablad
Steg för steg
Ställ in köksmaskinen med köttkvarnen på hastighet 6 och mal kycklingbröstet.
Lägg den malda kycklingen i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Tillsätt peppar, salt, ströbröd och finhackad vitlök. Blanda på hastighet 1 tills den nätt och jämt är blandad. Forma hamburgersmeten och grilla hamburgarna på hög värme i 4 minuter på varje sida.
Lägg mozzarellaskivor på hamburgarna och grilla i 2 minuter till. Värmen från hamburgaren gör att osten smälter.
Skiva persikorna i tjocka skivor och grilla på hög värme i 2 minuter på varje sida.
Skär hamburgerbröden i två delar och bred pesto på den undre halvan. Lägg hamburgaren på brödet. Lägg på grillade persikor och avsluta med färska basilikablad.