Skip the navigation

Sommarsquashrårakor

KitchenAid Chef

Ta dina rårakor till nästa nivå med det här läckra rårakereceptet. Det är fullpackat med grönsaker och redo på 40 min – garanterat ditt nya favoritrecept för helgfrukosten!

hashbrownnests wallpaper

Sommarsquashrårakor

KitchenAid Chef

Ta dina rårakor till nästa nivå med det här läckra rårakereceptet. Det är fullpackat med grönsaker och redo på 40 min – garanterat ditt nya favoritrecept för helgfrukosten!

Redskap

StandMixer
SheetCutter
Förberedelser
15min
Tillagning
25min
Totalt
40min
Portioner
4
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

2 zucchini, tvättade, delade i två och avskurna ändar

1 stor gul squash, tvättad, änden och smala delen avskurna

3 mellanstora bakpotatisar, tvättade

2 vitlöksklyftor, finhackade

1/2 tärnad röd paprika

310 g fint tärnad färsk kruspersilja

1 tsk salt

1 msk peppar

1 msk olivolja

3 msk smör, delat

4 ägg, rumstempererade

Steg för steg

  1. Det här receptet är för 4 portioner.

  2. Sätt fast frukt- och grönsakshyveln på köksmaskinen. Sätt in mathållaren i mitten av ena änden av potatisen och fäst den på delen. För in matspettet genom potatisen, upp till den första markeringen. Fäst nudelbladet på delen och placera en medelstor skål under bladet för att fånga upp potatisnudlarna. Vrid köksmaskinen till hastighet 2 och placera långsamt bladet mot potatisen som ska bearbetas. Upprepa med resten av potatisen. Skölj potatisnudlarna i kallt vatten för att få bort stärkelse, lägg sedan försiktigt potatisnudlarna på en torr kökshandduk och torka för att avlägsna överflödigt vatten.

  3. Placera en annan stor skål under bladet och bearbeta zucchini och den gula squashen på samma sätt som potatisen. Trimma nudlarna till längder på 25–30 cm. Strö sedan salt och peppar över squashnudlarna, tillsätt persilja och droppa sedan 2 msk smält smör över blandningen. Använd tänger och blanda nudlarna tills de täcks av smör. Ställ åt sidan.

  4. Hetta upp en 30 cm-stekpanna med höga kanter på medelhög värme och tillsätt 1 msk olivolja när den är varm. Tillsätt tärnad röd paprika och vitlök till stekpannan och fräs, rör om hela tiden, 1 till 2 minuter, bara tills de mjuknar. Häll i squashnudelblandningen i den varma stekpannan och fräs tills de börjar mjukna, cirka 4 minuter, under omrörning. Ta bort de frästa nudlarna från stekpannan och lägg åt sidan.

  5. Tillsätt 3 msk smör och lägg i potatisnudlarna i stekpannan, fortfarande på medelvärme. Rör runt potatisnudlarna i stekpannan för att fördela smöret jämnt över dem och låt dem sedan vara orörda när du steker dem i 4–5 minuter. Tryck då och då ned potatisen med en stekspade. Vänd försiktigt på potatisen och ta i resterande 3 msk smör (fördela små klickar runt om i kastrullen och under potatisen). Dela sedan upp potatisen jämnt med två gafflar och samla dem i fyra ”nästen”, ett i varje hörn av stekpannan.