Sommarkaka med rabarber
Du kan ersätta rabarbern med någon annan färsk eller fryst frukt. Kakan blir lika utsökt.
Sommarkaka med rabarber
Du kan ersätta rabarbern med någon annan färsk eller fryst frukt. Kakan blir lika utsökt.
Redskap
Ingredienser
300 g strösocker
165 g smör, smält
300 g självjäsande mjöl
3 ägg
1/4 msk vaniljextrakt
400 g rabarber, färska eller frysta
Steg för steg
Lägg i strösocker, smör, mjöl, ägg och vaniljextrakt i skålen på köksmaskinen med flatblandare monterad. Blanda på hastighet 2 tills du får en jämn deg.
Tvätta och skär rabarbern i stora bitar. Ställ in köksmaskinen på omrörningshastighet och vänd försiktigt i ¾ av den färska frukten.
Täck kakformen med fuktigt bakplåtspapper (det blir enklare att forma papperet efter formen) och häll i kaksmeten. Fördela resten av frukten över kakans yta.
Grädda i 35 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Känn med en provsticka och ta ut kakan när provstickan är torr. Låt svalna och pudra med florsocker innan servering.