Skip the navigation

Sommarkaka med rabarber

KitchenAid Chef

Du kan ersätta rabarbern med någon annan färsk eller fryst frukt. Kakan blir lika utsökt.

summerfruitcake_thumbnail.jpg

Sommarkaka med rabarber

KitchenAid Chef

Du kan ersätta rabarbern med någon annan färsk eller fryst frukt. Kakan blir lika utsökt.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
35min
Totalt
45min
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

300 g strösocker

165 g smör, smält

300 g självjäsande mjöl

3 ägg

1/4 msk vaniljextrakt

400 g rabarber, färska eller frysta

Steg för steg

  1. Lägg i strösocker, smör, mjöl, ägg och vaniljextrakt i skålen på köksmaskinen med flatblandare monterad. Blanda på hastighet 2 tills du får en jämn deg.

  2. Tvätta och skär rabarbern i stora bitar. Ställ in köksmaskinen på omrörningshastighet och vänd försiktigt i ¾ av den färska frukten.

  3. Täck kakformen med fuktigt bakplåtspapper (det blir enklare att forma papperet efter formen) och häll i kaksmeten. Fördela resten av frukten över kakans yta.

  4. Grädda i 35 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Känn med en provsticka och ta ut kakan när provstickan är torr. Låt svalna och pudra med florsocker innan servering.