Sötpotatismos
En smörig och sötare version av klassiskt potatismos.
Sötpotatismos
En smörig och sötare version av klassiskt potatismos.
Redskap
Ingredienser
1 kg sötpotatis
50 g pekannötter
80 g smör
100 ml mjölk
4 msk lönnsirap
1 tsk peppar
1 tsk salt
1 tsk muskot
Steg för steg
Skala potatisen och koka tills den är riktigt mjuk. Rosta och grovhacka pekannötterna medan potatisen kokar. Bryn smöret tills det börjar dofta.
Lägg den kokta potatisen i en mixerskål och tillsätt mjölk, lönnsirap, peppar, salt och muskot.
Mixa på hastighet 2 tills potatisen har finfördelats helt. Tillsätt sedan 3/4 av det brynta smöret och pekannötterna.
Mixa på hastighet 2 tills smöret och pekannötterna är inarbetade.
Lägg över i en serveringsskål och avsluta med resten av det brynta smöret och några hackade pekannötter.