Sockerkaka med mascarponeglasyr
Denna sockerkaka med mascarponeglasyr väcker garanterat uppmärksamhet på festen.
Sockerkaka med mascarponeglasyr
Denna sockerkaka med mascarponeglasyr väcker garanterat uppmärksamhet på festen.
Redskap
Ingredienser
300 g smör, rumsvarmt
300 g strösocker
6 ägg, vispade
300 g självjäsande mjöl, siktat
1,5 tsk bakpulver
160 g mascarponeost
160 ml vispgrädde
50 g florsocker
300 g hallon
4 maränger
5 ätbara blommor
Steg för steg
Lägg rumsvarmt smör och strösocker i skålen till köksmaskinen med flatblandare och vispa på hastighet 6 tills du får en lätt och luftig smet.
Fäst stänkskyddet på skålen till köksmaskinen. Tillsätt vispade ägg, siktat självjäsande mjöl och bakpulver. Blanda en kort stund på hastighet 4 tills allt är blandat.
Smörj botten på två 20 cm runda kakformar och lägg i bakplåtspapper. Fördela smeten mellan de förberedda kakformarna och jämna till toppen.
Grädda i 25-30 minuter i en förvärmd ugn på 180°C. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen i 10 minuter. Ta ur kakorna ur formarna och lägg dem på ett bakgaller. Låt svalna helt.
Lägg mascarponeost, vispgrädde och florsocker i skålen till köksmaskinen med visp. Vispa på hastighet 4 tills glasyren är slät och styva toppar formas. Bred ut mascarponeglasyren över den ena sockerkakan och toppa med hallon. Bred ut mascarponeglasyren över den andra sockerkakan och lägg den ovanpå den första. Avsluta med frukt, maränger och ätbara blommor.