Sockerfri sylt
Njut av en läcker bärsylt utan socker. Chiafrön gör att sylten blir tjock när den kyls.
Sockerfri sylt
Njut av en läcker bärsylt utan socker. Chiafrön gör att sylten blir tjock när den kyls.
Redskap
Ingredienser
500 g bär, färska eller frysta
1/2 citron
50 g chiafrön
Steg för steg
Lägg bären och den färska citronsaften i en stor kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
Sänk värmen och låt det sjuda. Tillsätt chiafröna. Koka i 10 minuter. Lägg i skålen till köksmaskinen med degblandare monterad. Blanda på hastighet 1 tills det inte finns några stora bitar kvar.
Fyll de steriliserade burkarna till kanten med syltblandningen. Fäst locket och vänd brukarna upp och ned tills de svalnat helt.
När sylten har svalnat kan du förvara burkarna stående. Servera till rostat bröd, yoghurt eller havregrynsgröt.