Sobanudlar
Du kommer aldrig vilja ha sobanudlar från affären efter att ha gjort egna!.
Sobanudlar
Du kommer aldrig vilja ha sobanudlar från affären efter att ha gjort egna!.
Redskap
Ingredienser
400 g bovetemjöl
110 g + extra att pudra med mjöl
300 ml iskallt vatten
Steg för steg
Lägg båda typerna av mjöl i skålen till en köksmaskin med flatblandare monterad. Vrid till hastighet 1 och tillsätt långsamt vatten tills det blir en smulig deg. Fäst degkroken på köksmaskinen och knåda i 1 minut eller tills degen är slät. Om degen är för hård, tillsätt ytterligare en matsked vatten. Om degen inte håller ihop kan du lägga till mer mjöl, en matsked i taget.
Fäst pastavalsen i KitchenAid-maskinen med maskinens justeringsvred inställt på 1. Dela degen i 8 bitar och platta till varje bit. Vrid köksmaskinen till hastighet 2. Mata in tillplattad deg i valsarna för att knåda. Pudra degplattorna lätt med mjöl, täck över och ställ åt sidan. Fäst spaghettiskäraren och mata in degplattorna för att skära till sobanudlar. Lägg sobanudlarna på en stor tallrik och fortsätt tills alla degplattor har använts.
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Fyll en stor skål med vatten och is för att kyla de kokta nudlarna. Släpp försiktigt ner nudlarna i kokande vatten och rör om med en hålslev för att separera dem. Koka i 1 minut. Ta upp dem med en sked och släpp ner dem i isvattnet. Ta upp dem ur isvattnet och ställ åt sidan. Upprepa med resten av nudlarna.