emeagif
Skip the navigation

Smulbars med tre bär

KitchenAid Chef

En söt och fruktig godbit efter måltiden – eller när du vill.

3berrycrumble_wallpaper.jpg

Smulbars med tre bär

KitchenAid Chef

En söt och fruktig godbit efter måltiden – eller när du vill.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
20min
Tillagning
25min
Totalt
45min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

300 g mjöl

130 g socker

1/2 tsk havssalt

225 + 15 g kallt smör

45 g havregryn

55 g mandlar skurna på längden

45 g farinsocker

65 g färska/frysta hallon

55 g färska/frysta blåbär

50 g färska/frysta jordgubbar

120 ml hallonsylt

15 ml citronsaft

Steg för steg

  1. Förvärm ugnen till 190 °C. Täck en bakform på 33 x 23 cm med bakplåtspapper.

  2. Fäst universalkniven på matberedaren och mät upp mjöl, socker och salt i arbetsskålen. Pulsera 2–3 gånger för att blanda. Tillsätt 225 g smör till mjölblandningen och pulsera 5–6 gånger tills blandningen liknar grov sand. Ta bort 55 g av blandningen och ställ den åt sidan.

  3. Lägg tillbaka 15 g av smörmjölsblandningen i arbetsskålen medan skorpan gräddas. Tillsätt havregryn, mandel och farinsocker och pulsera 2 till 3 gånger. Tillsätt de resterande 2 matskedarna kallt smör och pulsera 2 till 3 gånger tills smulorna är stora som ärtor. Överför till skålen och förvara i kylskåp tills den är klar att användas.

  4. Lägg bär, hallonsylt och citronsaft i arbetsskålen. Pulsera 3 till 4 gånger för att mosa lätt och fördela sedan bärblandningen jämnt över den varma skorpan. Nyp ihop en del av smultoppingen för att göra några större bitar och strö över lagret av bär. Sätt tillbaka i ugnen och grädda i 20 till 25 minuter tills den bubblar och är gyllenbrun.

  5. Låt svalna helt innan du skär i fyrkanter.