Smakrik Dutch baby med späda ruccolablad
Den här smakrika Dutch baby-pannkakan med späda ruccolablad är både uppfriskande och värmande. Den enkla men välsmakande rätten passar perfekt som brunch eller en lätt middag.
Smakrik Dutch baby med späda ruccolablad
Den här smakrika Dutch baby-pannkakan med späda ruccolablad är både uppfriskande och värmande. Den enkla men välsmakande rätten passar perfekt som brunch eller en lätt middag.
Redskap
Ingredienser
120 ml standardmjölk, rumstempererad
4 stora ägg, rumstempererade
60 g vetemjöl
3/4 tsk salt
30 g smör
120 ml olivolja
120 ml rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
140 g späda ruccolablad
60 g getost
20 g soltorkade tomater, hackade
30 g rostade och saltade solroskärnor
Steg för steg
Förvärm ugnen till 220 °C. Värm en gjutjärnsstekpanna på 30 cm i ugnen.
Tillsätt ägg, mjölk, mjöl och 1/4 tsk salt i köksmaskinens skål med ballongvisp. Vispa på hastighet 4 i två minuter tills blandningen har gått ihop helt. Stäng av och skrapa ner smeten från sidorna. Vispa sedan i ytterligare en minut på hastighet 6. Ställ åt sidan och låt vila i 10 minuter.
När ugnen är förvärmd tar du ut gjutjärnspannan och tillsätter smöret i pannan. Låt smälta och häll sedan i smeten. Grädda i 10–15 minuter eller tills pannkakan puffar upp och blir gyllenbrun.
Förbered toppingen medan Dutch Baby-pannkakan gräddas. Diska och torka träskålen och vispen. Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger, dijonsenap, honung, vitlök, oregano och 1/2 tsk salt i skålen. Vrid köksmaskinen till hastighet 6 och blanda i två minuter så att dressingen emulgeras. Ta bort skålen från köksmaskinen och tillsätt ruccola. Vänd försiktigt bladen i dressingen med rena händer eller en tång. Tillsätt getost, soltorkade tomater och solroskärnor.
Ta ut Dutch baby-pannkakan från ugnen när den är puffad och gyllenbrun. Toppa med ruccolasallad. Skär upp i bitar och servera med en sidosallad om så önskas.