Skip the navigation

Smakrik Dutch baby med späda ruccolablad

KitchenAid Chef

Den här smakrika Dutch baby-pannkakan med späda ruccolablad är både uppfriskande och värmande. Den enkla men välsmakande rätten passar perfekt som brunch eller en lätt middag.

Savoury-dutch-baby

Smakrik Dutch baby med späda ruccolablad

KitchenAid Chef

Den här smakrika Dutch baby-pannkakan med späda ruccolablad är både uppfriskande och värmande. Den enkla men välsmakande rätten passar perfekt som brunch eller en lätt middag.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
30min
Tillagning
15min
Totalt
45min
Portioner
4
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

120 ml standardmjölk, rumstempererad

4 stora ägg, rumstempererade

60 g vetemjöl

3/4 tsk salt

30 g smör

120 ml olivolja

120 ml rödvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

1 tsk honung

1 finhackade vitlöksklyftor

1 tsk torkad oregano

140 g späda ruccolablad

60 g getost

20 g soltorkade tomater, hackade

30 g rostade och saltade solroskärnor

Steg för steg

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Värm en gjutjärnsstekpanna på 30 cm i ugnen.

  2. Tillsätt ägg, mjölk, mjöl och 1/4 tsk salt i köksmaskinens skål med ballongvisp. Vispa på hastighet 4 i två minuter tills blandningen har gått ihop helt. Stäng av och skrapa ner smeten från sidorna. Vispa sedan i ytterligare en minut på hastighet 6. Ställ åt sidan och låt vila i 10 minuter.

  3. När ugnen är förvärmd tar du ut gjutjärnspannan och tillsätter smöret i pannan. Låt smälta och häll sedan i smeten. Grädda i 10–15 minuter eller tills pannkakan puffar upp och blir gyllenbrun.

  4. Förbered toppingen medan Dutch Baby-pannkakan gräddas. Diska och torka träskålen och vispen. Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger, dijonsenap, honung, vitlök, oregano och 1/2 tsk salt i skålen. Vrid köksmaskinen till hastighet 6 och blanda i två minuter så att dressingen emulgeras. Ta bort skålen från köksmaskinen och tillsätt ruccola. Vänd försiktigt bladen i dressingen med rena händer eller en tång. Tillsätt getost, soltorkade tomater och solroskärnor.

  5. Ta ut Dutch baby-pannkakan från ugnen när den är puffad och gyllenbrun. Toppa med ruccolasallad. Skär upp i bitar och servera med en sidosallad om så önskas.