Slush med vin och vattenmelon
Den här slushen med vin och vattenmelon är både läcker och uppfriskande. Det här receptet innehåller alkohol. Alkohol bör konsumeras med måtta.
Slush med vin och vattenmelon
Den här slushen med vin och vattenmelon är både läcker och uppfriskande. Det här receptet innehåller alkohol. Alkohol bör konsumeras med måtta.
Redskap
Ingredienser
2 mini vattenmelon
750 ml vitt zinfandel eller rosévin
2 msk sirap eller honung
6-4 myntablad
Steg för steg
Dela vattenmelonerna i två delar.
Montera ihop KitchenAid® 400 blenderbas med citruspressdelen.
Vrid till hastighet 1, håll vattenmelonhalvan med båda händerna och tryck den lätt mot pressen.
Pressa vattenmelonerna tills du har 709 ml vattenmelonjuice.
Häll juicen i iskubsformar och frys till fast form.
Fäst blenderburken på blendern och häll i kuberna av vattenmelonjuice och resten av ingredienserna. Vrid till hastighet 5 och mixa tills blandningen är slät, ca 15–20 sekunder.
Fördela slushien i 4 glas och servera omedelbart.
Eftersom skalet på vattenmelonen är så brett kan du använd handflatan för att lägga mer tryck på melonhalvan när du pressar den. Om det är vattenmelon kvar längst in i melonhalvan efter att du har pressat den kan du skära bort de nedersta 2–3 cm av skalet och sedan pressa vattenmelonen igen.