Skip the navigation

Skogens smulpaj

KitchenAid Chef

Njut av den rogivande smaken av en skogens smulpaj med en gyllenbrun, smörig havre- och hasselnötsgarnering över en ljuvlig blandning av päron och björnbär, med en gnutta vanilj och kanel.

Forest crumble.JPG

Skogens smulpaj

KitchenAid Chef

Njut av den rogivande smaken av en skogens smulpaj med en gyllenbrun, smörig havre- och hasselnötsgarnering över en ljuvlig blandning av päron och björnbär, med en gnutta vanilj och kanel.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
45min
Totalt
1h5
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

250 g havregryn

250 g vetemjöl

140 g ljust farinsocker

225 g smör, smält

1/2 tsk salt

1/4 tsk kanel

50 g hasselnötter

350 g björnbär

1/4 tsk vaniljextrakt

50 g strösocker

1 msk majsstärkelse

Steg för steg

  1. Häll havre, mjöl, socker, smält smör, salt och kanel i skålen till en köksmaskin med flatblandare. Hacka hasselnötterna grovt och lägg dem också i skålen. Blanda på hastighet 2 tills alla ingredienser är blandade. Tillsätt smöret och blanda på hastighet 2 tills smuldegen börjar klumpa sig.

  2. Skala päronen och skär dem i bitar. Lägg dem i en liten skål tillsammans med björnbären. Tillsätt vaniljextrakt, strösocker och majsstärkelse. Blanda försiktigt ihop allt med en sked tills frukten är jämnt täckt.

  3. Lägg fruktfyllningen i en stekpanna eller ugnsform och strö över smulpajen. Grädda i 45 minuter i en förvärmd ugn på 180  C tills smulpajen är gyllenbrun på toppen.