Salted caramel granola med jordnötssmör
Salted caramel granola med jordnötssmör
Salted caramel granola med jordnötssmör
Salted caramel granola med jordnötssmör
Redskap
Ingredienser
150 g havregryn
20 g quinoa, puffade
30 g salta jordnötter
160 g urkärnade dadlar
140 g jordnötssmör
1 nypa salt
Steg för steg
Värm ugnen till 175 °C.
Blanda samman dadlarna, jordnötssmöret och en nypa salt i blendern.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Häll jordnötssmöret, dadelkrämen över de torra ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat.
Bre ut granolan jämnt på ett bakplåtspapper.
Baka i ugnen i 10 minuter, rör om en gång efter halva tiden.
Ta ut granolan från ugnen när den är lätt rostad och gyllenbrun.
Ta bort den från plåten och låt den svalna till den blir rumsvarm och blir hård.