Skip the navigation

Sallad med hallonvinägrett

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Raspberry Vinaigrette Salad

Sallad med hallonvinägrett

KitchenAid Chef

Redskap

Blender
Förberedelser
10min
Totalt
10min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

ml 60 färsk citronsaft

ml 60 balsamvinäger

160 g färska hallon

1 tärnad gul lök

4 tsk ren lönnsirap

1 tsk dijonsenap

1/2 tsk havssalt

1/4 tsp1/4 nymalen svartpeppar

120 ml extra jungfruolja

120 g ruccola

g 280 tätt packad babyspenat

1 grönt äpple, kärnat och skivat med en mandolin

1 skivad rödlök, skuren i små halvmånar

150 g smulad fetaost

140 g mandelspån

30 g skalade hamapfrön

Steg för steg

  1. Häll citronjuice, balsamvinäger, hallon, lök, lönnsirap, senap, salt och peppar i behållaren till din KitchenAid® Power Plus® Blender.

  2. Sätt på locket och börja mixa på hastighet 1 och öka gradvis till hastighet 3 i ungefär 10 sekunder tills blandningen är slät.

  3. Låt maskinen fortsätta gå medan du tar bort locket i mitten.

  4. Häll sakta i olivoljan i mittenhålet i en stadig stråle och fortsätt att mixa ytterligare i cirka 10 sekunder tills allt är blandat.

  5. Häll dressingen i en liten serveringsskål. Blanda försiktigt salladsingredienserna i en stor salladsskål och servera salladen för sig med dressingen vid sidan om på bordet.