Redskap
Ingredienser
ml 60 färsk citronsaft
ml 60 balsamvinäger
160 g färska hallon
1 tärnad gul lök
4 tsk ren lönnsirap
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk havssalt
1/4 tsp1/4 nymalen svartpeppar
120 ml extra jungfruolja
120 g ruccola
g 280 tätt packad babyspenat
1 grönt äpple, kärnat och skivat med en mandolin
1 skivad rödlök, skuren i små halvmånar
150 g smulad fetaost
140 g mandelspån
30 g skalade hamapfrön
Steg för steg
Häll citronjuice, balsamvinäger, hallon, lök, lönnsirap, senap, salt och peppar i behållaren till din KitchenAid® Power Plus® Blender.
Sätt på locket och börja mixa på hastighet 1 och öka gradvis till hastighet 3 i ungefär 10 sekunder tills blandningen är slät.
Låt maskinen fortsätta gå medan du tar bort locket i mitten.
Häll sakta i olivoljan i mittenhålet i en stadig stråle och fortsätt att mixa ytterligare i cirka 10 sekunder tills allt är blandat.
Häll dressingen i en liten serveringsskål. Blanda försiktigt salladsingredienserna i en stor salladsskål och servera salladen för sig med dressingen vid sidan om på bordet.