Sallad med fänkål tomat gurka och panzanella bröd
Receptet kom till för att minska matsvinnet och panzellan blev en klassiker i det toskanska köket där gammalt bröd blir till en delikat vegetarisk sallad.
Sallad med fänkål tomat gurka och panzanella bröd
Receptet kom till för att minska matsvinnet och panzellan blev en klassiker i det toskanska köket där gammalt bröd blir till en delikat vegetarisk sallad.
Redskap
Ingredienser
200 g salladstomater
1/2 gurka
1/2 fänkål
50 g basilikablad
100 g brödskivor
4 msk extra virgin olivolja
4 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk havssalt
1/2 tsk nymalen svart peppar
Steg för steg
Skär brödskivorna till stora kuber (ca 2 cm) torka dem sedan i ventilerad ugn i 1/2 timme på 120°C.
Skölj fänkål, tomat och gurka noggrant och skär dem sedan i stora bitar så att de kan gå i matberedartillbehörets matningsrör.
Sätt fast matberedartillbehöret, med tärningsskivan och bladet isatt, på KitchenAid Köksmaskin . Placera en skål under tillbehöret.
Sätt köksmaskinen på hastighet 3 och tillsätt sedan grönsakerna en bit i taget. Tryck försiktigt på med påmataren
Blanda 4 matskedar olja, 4 matskedar vinäger, 1/2 matsked havssalt och färskmalen svartpeppar i en medelstor skål. Vispa med en gaffel tills saltet har löst upp sig.
Tillsätt brödkuberna till de tärnade grönsakerna, de hela basilikabladen och droppa över kryddningen samtidigt som du blandar väl. Låt salladen vila minst 15 minuter före servering.
Mozzarellabitar och en matsked kapris kan vara den ultimata ingrediensen för den här fantastiskt fräscha rätten.