Skip the navigation

Sallad med fänkål tomat gurka och panzanella bröd

KitchenAid Chef

Receptet kom till för att minska matsvinnet och panzellan blev en klassiker i det toskanska köket där gammalt bröd blir till en delikat vegetarisk sallad.

Import-Recipe - Fennel, tomato, cucumber bread salad

Sallad med fänkål tomat gurka och panzanella bröd

KitchenAid Chef

Receptet kom till för att minska matsvinnet och panzellan blev en klassiker i det toskanska köket där gammalt bröd blir till en delikat vegetarisk sallad.

Redskap

StandMixer
FoodProcessorAttachment
Förberedelser
25min
Tillagning
30min
Totalt
55min
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

200 g salladstomater

1/2 gurka

1/2 fänkål

50 g basilikablad

100 g brödskivor

4 msk extra virgin olivolja

4 msk vitvinsvinäger

1/2 tsk havssalt

1/2 tsk nymalen svart peppar

Steg för steg

  1. Skär brödskivorna till stora kuber (ca 2 cm) torka dem sedan i ventilerad ugn i 1/2 timme på 120°C.

  2. Skölj fänkål, tomat och gurka noggrant och skär dem sedan i stora bitar så att de kan gå i matberedartillbehörets matningsrör.

  3. Sätt fast matberedartillbehöret, med tärningsskivan och bladet isatt, på KitchenAid Köksmaskin . Placera en skål under tillbehöret.

  4. Sätt köksmaskinen på hastighet 3 och tillsätt sedan grönsakerna en bit i taget. Tryck försiktigt på med påmataren

  5. Blanda 4 matskedar olja, 4 matskedar vinäger, 1/2 matsked havssalt och färskmalen svartpeppar i en medelstor skål. Vispa med en gaffel tills saltet har löst upp sig.

  6. Tillsätt brödkuberna till de tärnade grönsakerna, de hela basilikabladen och droppa över kryddningen samtidigt som du blandar väl. Låt salladen vila minst 15 minuter före servering.

  7. Mozzarellabitar och en matsked kapris kan vara den ultimata ingrediensen för den här fantastiskt fräscha rätten.