Sachertårta
Den här fantastiska chokladtårtan är världsberömd av flera anledningar!
Sachertårta
Den här fantastiska chokladtårtan är världsberömd av flera anledningar!
Redskap
Ingredienser
150 g florsocker
325 g smör, tärnat
9 ägg
200 g mörk choklad, smält
210 g vetemjöl
50 g strösocker
225 g mörk choklad, hackad
225 msk majssirap
Steg för steg
Tillsätt florsocker och 225 g smör i en skål och blanda på låg hastighet, öka till hög hastighet tills blandningen ser blek och fluffig ut.
Tillsätt nio äggulor, en åt gången. Mixa tills alla äggulor har arbetats in. Tillsätt den smälta chokladen och mjölet och mixa tills det har blandats väl.
Mixa ihop äggvitorna och strösocker i hög hastighet tills hårda toppar bildas. Vänd ner äggvitorna i chokladsmeten.
Häll kaksmeten i en klädd form och grädda i 40 minuter på 170°C. Låt svalna på ett galler. När kakan har svalnat, delar du den i två delar på höjden och brer på aprikossylt på båda delarna. Sätt tillbaka delarna på varandra.
Lägg chokladen och 100 g smör i en mikrovågsugnssäker skål och smält. Rör i majssirapen.
Häll chokladglasyren på kakan och bre ut den tills alla sidor är helt täckta. Toppa med hackade nötter och låt stå i rumstemperatur.