Rotfruktschips
Dags för ett perfekt mellanmål: rotfruktschips som är knapriga och smakrika.
Rotfruktschips
Dags för ett perfekt mellanmål: rotfruktschips som är knapriga och smakrika.
Redskap
Ingredienser
1 stor palsternacka
1 stor rödbeta
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
Steg för steg
Det här receptet är för en person.
Skala palsternackan och rödbetan. Sätt fast frukt- och grönsakshyveln på köksmaskinen. Sätt in mathållaren i mitten av ena änden av palsternackan och fäst den på delen. För in matspettet genom palsternackan till första markeringen. Sätt fast det tunna bladet på delen. Vrid köksmaskinen till hastighet 2 och placera bladet mot palsternackan att bearbeta. Upprepa med rödbetan (eller andra rotfrukter). Flytta över grönsaksskivorna till skärbrädan och skär i rektanglar med en ravioli- eller en pizzaskärare.
Lägg chipsen på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Pensla dem med oljeblandningen på båda sidor. Ställ in i ugn som har förvärmts till 100 C och grädda i ca 1 timme genom att vrida halvvägs en gång. Kyl lätt och servera omedelbart.