Rostat bröd med svamp
Rostat bröd med svamp, perfekt till frukost, lunch och brunch.
Rostat bröd med svamp
Rostat bröd med svamp, perfekt till frukost, lunch och brunch.
Redskap
Ingredienser
200 g svamp
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 tsk + extra till garnering färsk timjan
2 skivor surdegsbröd
3 msk smör
Steg för steg
Skiva svampen. Finhacka vitlöksklyftorna.
Smält smör på måttlig värme i en tung stekpanna. Lägg i vitlök och stek den i 30 sekunder.
Lägg i champinjonerna och bryn dem. Vänd dem och låt dem bli bruna på andra sidan.
Krydda med salt och peppar. Tillsätt färsk timjan. Stek i ytterligare en minut.
Lägg brödskivorna i en KitchenAid-brödrost. Rosta brödet så som du vill ha det.
Lägg svampen på brödet och garnera med färsk timjan.