Skip the navigation

Rostat bröd med cashew och rödbetssmör

KitchenAid Chef

Bred detta goda, hemlagade rödbetssmör på mackan – en riktig färgklick!

Import-Recipe - Toast with a cashew beetroot spread

Rostat bröd med cashew och rödbetssmör

KitchenAid Chef

Bred detta goda, hemlagade rödbetssmör på mackan – en riktig färgklick!

Redskap

Blender
Förberedelser
15min
Totalt
15min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

75 g cashewnötter, blötlagda i två timmar

3 rödbetor

120 ml citronjuice

6 msk tahini

6 msk olivolja

1,5 klyfta vitlök

6 brödskivor

1,5 avokado

Steg för steg

  1. Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten i minst två timmar. Sila bort vattnet.

  2. Värm ugnen till 220 °C. Skölj rödbetorna noggrant och skiva dem med en vass kniv. Lägg rödbetorna i ett foliepaket och ugnsbaka dem i 40 minuter eller till att du enkelt kan skiva den med en kniv. Låt svalna i fem minuter. Skala och grovhacka rödbetorna.

  3. Tillsätt alla ingredienser i blendern och blanda i hastighet 6 i ca en minut till att smöret ser slätt ut.

  4. Rosta brödet i en brödrost. Bred rödbetssmöret på brödet och lägg på ett par skivor avokado.

  5. Garnera med frön.