Rostat bröd med cashew och rödbetssmör
Bred detta goda, hemlagade rödbetssmör på mackan – en riktig färgklick!
Rostat bröd med cashew och rödbetssmör
Bred detta goda, hemlagade rödbetssmör på mackan – en riktig färgklick!
Redskap
Ingredienser
75 g cashewnötter, blötlagda i två timmar
3 rödbetor
120 ml citronjuice
6 msk tahini
6 msk olivolja
1,5 klyfta vitlök
6 brödskivor
1,5 avokado
Steg för steg
Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten i minst två timmar. Sila bort vattnet.
Värm ugnen till 220 °C. Skölj rödbetorna noggrant och skiva dem med en vass kniv. Lägg rödbetorna i ett foliepaket och ugnsbaka dem i 40 minuter eller till att du enkelt kan skiva den med en kniv. Låt svalna i fem minuter. Skala och grovhacka rödbetorna.
Tillsätt alla ingredienser i blendern och blanda i hastighet 6 i ca en minut till att smöret ser slätt ut.
Rosta brödet i en brödrost. Bred rödbetssmöret på brödet och lägg på ett par skivor avokado.
Garnera med frön.