Skip the navigation

Dipp med rostad vitlök, spenat, citron och cashewnötter

KitchenAid Chef

Nötig vitlöksdipp som inte gör dig besviken och passar bra till bröd och grönsaker.

roastedgarliccashewdip_wallpaper.jpg

Dipp med rostad vitlök, spenat, citron och cashewnötter

KitchenAid Chef

Nötig vitlöksdipp som inte gör dig besviken och passar bra till bröd och grönsaker.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
20min
Tillagning
40min
Totalt
1h
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

25 g basilikablad

1 hel vitlök

200 g råa cashewnötter

100 g babyspenat, blad

2 msk citronsaft

1 tsk havssalt

60 ml olivolja

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 190 °C och linda in vitlöken i folie. Lägg på en bakplåt och grädda i 35 till 40 minuter eller tills det mjuknat. Ta bort och låt svalna helt.

  2. Fäst universalkniven på matberedaren. Skär av toppen av vitlöken och pressa ut den rostade vitlöken i arbetsskålen. Lägg till hälften av cashewnötterna. Bearbeta på låg hastighet tills de blivit grovhackade. Tillsätt spenat och bearbeta på låg hastighet tills allt är finhackat. Skrapa ner blandningen på arbetsskålens sidor.

  3. Tillsätt basilika och bearbeta på låg hastighet tills blandningen börjar att bli en smet. Tillsätt citronsaft, salt och olja genom matningsröret i en stadig ström på fortsatt låg hastighet. Bearbeta tills blandningen är väl blandad. Tillsätt resterande cashewnötter och pulsera 4 till 5 gånger eller tills de är grovhackade och dippen har tjocknat.

  4. Överför blandningen till en serveringsskål och servera med färska grönsaksstavar eller grillat flatbread.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.