Dipp med rostad vitlök, spenat, citron och cashewnötter
Nötig vitlöksdipp som inte gör dig besviken och passar bra till bröd och grönsaker.
Dipp med rostad vitlök, spenat, citron och cashewnötter
Nötig vitlöksdipp som inte gör dig besviken och passar bra till bröd och grönsaker.
Redskap
Ingredienser
25 g basilikablad
1 hel vitlök
200 g råa cashewnötter
100 g babyspenat, blad
2 msk citronsaft
1 tsk havssalt
60 ml olivolja
Steg för steg
Värm ugnen till 190 °C och linda in vitlöken i folie. Lägg på en bakplåt och grädda i 35 till 40 minuter eller tills det mjuknat. Ta bort och låt svalna helt.
Fäst universalkniven på matberedaren. Skär av toppen av vitlöken och pressa ut den rostade vitlöken i arbetsskålen. Lägg till hälften av cashewnötterna. Bearbeta på låg hastighet tills de blivit grovhackade. Tillsätt spenat och bearbeta på låg hastighet tills allt är finhackat. Skrapa ner blandningen på arbetsskålens sidor.
Tillsätt basilika och bearbeta på låg hastighet tills blandningen börjar att bli en smet. Tillsätt citronsaft, salt och olja genom matningsröret i en stadig ström på fortsatt låg hastighet. Bearbeta tills blandningen är väl blandad. Tillsätt resterande cashewnötter och pulsera 4 till 5 gånger eller tills de är grovhackade och dippen har tjocknat.
Överför blandningen till en serveringsskål och servera med färska grönsaksstavar eller grillat flatbread.