Rödbetsbröd
Imponera på dina gäster med dessa klarrosa minibröd bakade på bara fem ingredienser.
Rödbetsbröd
Imponera på dina gäster med dessa klarrosa minibröd bakade på bara fem ingredienser.
Redskap
Ingredienser
500 g vetemjöl
300 ml rödbetsjuice
50 ml olivolja
2 tsk torrjäst
1,5 tsk salt
Steg för steg
Tillsätt mjöl, rödbetsjuice, olivolja, torrjäst och salt i skålen till köksmaskinen med degkrok. Blanda på hastighet 1 i 8 minuter tills du får en jämn deg.
Täck skålen med en ren handduk och låt jäsa i 60 minuter på en varm plats.
Skär den jästa degen i 10 lika stora bitar och forma till runda bröd. Täck med en handduk och låt jäsa i 45 minuter.
Pensla de jästa bröden med lite olivolja och strö över svarta sesamfrön.
Grädda i 18 minuter på 180°C.