Skip the navigation

Röd sammetskaka

KitchenAid Chef

Vacker röd sammetskaka med enkel färskostglasyr.

Import-Recipe - Red velvet cake

Röd sammetskaka

KitchenAid Chef

Vacker röd sammetskaka med enkel färskostglasyr.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
35min
Totalt
55min
Portioner
6
Svårighet
Medel

Ingredienser

180 g vetemjöl

25 g kakaopulver

1/4 tsk salt

36 ml mjölk

3 tsk röd karamellfärg (gele)

185+75 g + till glasyr smör

200 g ljust farinsocker

3 ägg

1 tsk äppelcidervinäger

1/2 tsk bikarbonat

120 g färskost

450 g florsocker

Steg för steg

  1. Lägg smöret och sockret i köksmaskinens skål. Vrid hastighetsreglaget till nivå 6 och vispa tills blandningen är fluffig och lätt.

  2. Tillsätt äggen och fortsätt blanda på hastighet 6.

  3. Tillsätt livsmedelsfärgen till kärnmjölken och blanda den. Lägg till bitarna i skålen.

  4. Blanda mjöl, natriumbikarbonat, salt och kakaopulver i en annan skål.

  5. Tillsätt hälften av de torra ingredienserna samt äppelcidervinäger till skålen med blöta ingredienser och mixa på hastighet 2 i 30 sekunder. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och fortsätt mixa i ytterligare en minut på hastighet 2.

  6. Häll kaksmeten i en bakform på 24 cm och grädda i 35 minuter på 170°C.

  7. När du ska göra glasyren lägger du smör och färskost i skålen till köksmaskinen. Montera flatblandaren och mixa i 1 minut på hastighet 8. Fäst vågdelen, byt hastighet till 4 och sikta florsockret i skålen.

  8. Skär kakan på längden och längs mitten.

  9. Lägg ett kaklager på kakstället eller serveringsplattan. Täck det jämnt med glasyr. Garnera med ett andra lager kaka och sprid den återstående glasyren ovanpå.