Ricotta och salviagratinerade pastarullar
Ovanligt och väldigt koreografiskt recept, idealiskt för en lätt lunch med familj och vänner.
Ingredienser
150 g ricottaost
2 ägg
130 g vetemjöl
50 g riven parmesanost
150 ml standardmjölk
15 g smör
10 g färska salviablad
1 nypa malen muskotnöt
1 nypa salt
1 nypa malen svartpeppar
Steg för steg
Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt Ricottaost, 2 ägg, malen muskotnöt, salt, peppar och hälften av parmesanosten. Vispa på hastighet 6 tills det gått ihop ordentligt.
Placera ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.
Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar.
Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.
Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.
Skär pastabladen i ungefär 20 cm långa segment. Lägg på 4 matskedar fyllning och rulla ihop längs långsidan så att du får en cylinder. Upprepa proceduren med resten av ingredienserna.
Skär rullarna i 2 cm spiraler, smörj botten av en långpanna och placera spiralerna i rader.
Häll mjölken i bläckplåten, krydda med bitar av smör och salviablad, strö över resten av osten och täck över med aluminiumfolie. Baka i ungen i 30 minuter på 200°C.
Servera tämligen hett genom att ta bort folien precis innan servering.
Tillsätt 2 matskedar pesto till fyllningen för att ge extra smak till receptet.