Regnbågssallad
Regnbågssalladen är fräsch, färgglad och knaprig.
Regnbågssallad
Regnbågssalladen är fräsch, färgglad och knaprig.
Redskap
Ingredienser
1,5 minigurkor
4 rädisor
1,5 minipaprika
1,5 morötter
1/8 rödkål
1/2 msk grovkornig senap
1 msk olivolja
1/8 tsk salt
1/4 saft av en citron
Steg för steg
Fäst foodprocessordelen med skivningsskivan på köksmaskinen.
Vrid hastighetskontrollen till 2 och tryck ner gurkan i foodprocessorn så att den skivas. Lägg skivorna på en tallrik.
Ta bort blast och rot från rädisorna. Skiva rädisorna på hastighet 10. Lägg skivorna intill gurkan.
Öka skivtjockleken på den justerbara skivningsskivan.
Skär av skaftdelen på paprikorna och skiva dem med foodprocessorn. Lägg dem på tallriken.
Sätt i den vändbara rivningsskivan.
Skala morötterna och riv dem på hastighet 10. Lägg på tallriken.
Sätt i strimlingsskivan.
Om det behövs skär du kålen i bitar som går ner i matarröret.
Riv kålen på hastighet 10. Lägg på tallriken.
Lägg senap, olja, salt och citronsaft i en liten skål och vispa ihop. Droppa över salladen strax före servering.