Pumpagnocchi med salviasmör
Den här pumpagnocchin med salviasmör är höstversionen av den traditionella italienska pastan.
Pumpagnocchi med salviasmör
Den här pumpagnocchin med salviasmör är höstversionen av den traditionella italienska pastan.
Redskap
Ingredienser
92 g butternutpumpa
67 g mjöliga potatisar
1/3 äggula
1/6 tsk mald muskot
1/3 tsk salt
100 g vetemjöl
2/3 msk smör
2 salviablad
1/6 tsk peppar
Steg för steg
Skala butternutpumpan och skär den i kuber. Skala potatisen och skär den i kuber. Ångkoka i 20 minuter. Lägg i skålen på köksmaskinen med flatblandaren av metall med silikonvinge monterad och blanda i 2 minuter på hastighet 2. Tillsätt äggula, mald muskotnöt och 1/2 tesked salt. Tillsätt en matsked mjöl. Börja blanda på hastighet 2 och tillsätt resten av mjölet gradvis. Blanda i 2 minuter.
Överför degen till arbetsytan. Pudra lite mjöl över degen. Kavla degen till remsor med en diameter på 1,5 cm och skär sedan i cirka 3 cm långa bitar.
Mjöla gnocchi-brädan och rulla utsidan på gnocchin över brädan med tummen för att skapa ett randigt mönster. Fördjupningen från tummen skapar en ficka som kan fånga upp såsen.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten, häll i gnocchin och koka i några minuter. De är klara när de stiger mot ytan. Dränera bort vattnet.
Smält smöret i en stekpanna och tillsätt salviabladen. Tillsätt den kokta gnocchin i stekpannan och rulla dem i smöret. Krydda med peppar och salt.