Pumpabröd
Njut av det här pumpabrödet med en klick färskost som en efterrätt, eller värm det i brödrosten för en utsökt frukost.
Pumpabröd
Njut av det här pumpabrödet med en klick färskost som en efterrätt, eller värm det i brödrosten för en utsökt frukost.
Redskap
Ingredienser
160 ml neutral olja
3 ägg
170 g strösocker
200 g ljust farinsocker
1 vaniljstång
400 g pumpapuré
300 g vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk muskot
1/4 tsk mald ingefära
1/8 tsk mald kryddnejlika
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
Steg för steg
Tillsätt olja, ägg, båda sockersorterna, fröna från vaniljstången och pumpapuré i skålen till en köksmaskin med flatblandaren monterad. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.
Tillsätt mjöl, kryddor, bakpulver och bikarbonat. Blanda snabbt på hastighet 2 tills det precis har gått ihop. Häll smeten i en smord kakform och grädda i 60–70 minuter i förvärmd ugn på 180 °C eller tills du kan känna med en provsticka utan att något fastnar på den. Låt svalna innan du skär upp och serverar.