emeagif
Skip the navigation

Pumpabröd

KitchenAid Chef

Njut av det här pumpabrödet med en klick färskost som en efterrätt, eller värm det i brödrosten för en utsökt frukost.

pumpkinbread thumbnail

Pumpabröd

KitchenAid Chef

Njut av det här pumpabrödet med en klick färskost som en efterrätt, eller värm det i brödrosten för en utsökt frukost.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
1h10
Totalt
1h20
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

160 ml neutral olja

3 ägg

170 g strösocker

200 g ljust farinsocker

1 vaniljstång

400 g pumpapuré

300 g vetemjöl

1 tsk kanel

1 tsk muskot

1/4 tsk mald ingefära

1/8 tsk mald kryddnejlika

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

Steg för steg

  1. Tillsätt olja, ägg, båda sockersorterna, fröna från vaniljstången och pumpapuré i skålen till en köksmaskin med flatblandaren monterad. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.

  2. Tillsätt mjöl, kryddor, bakpulver och bikarbonat. Blanda snabbt på hastighet 2 tills det precis har gått ihop. Häll smeten i en smord kakform och grädda i 60–70 minuter i förvärmd ugn på 180 °C eller tills du kan känna med en provsticka utan att något fastnar på den. Låt svalna innan du skär upp och serverar.