Pumpa och fänkålssallad med mynta och balsamvinäger
Färg, färg och åter färg för det här fantastiska supersnabba och superhälsosamma receptet, perfekt för dig som äter Rawfood men också för den som letar efter inspirerande nya sätt att skapa sallader på.
Pumpa och fänkålssallad med mynta och balsamvinäger
Färg, färg och åter färg för det här fantastiska supersnabba och superhälsosamma receptet, perfekt för dig som äter Rawfood men också för den som letar efter inspirerande nya sätt att skapa sallader på.
Redskap
Ingredienser
250 g pumpaklyftor- skalade
25 g fänkål
10 g färska myntablad
25 g rostade pumpafrön
50 g tranbär
25 g pekannötter
2 msk balsamvinäger
4 msk extra virgin olivolja
nypa salt
Steg för steg
Sätt fast Grönsakssvarven på KitchenAid Köksmaskin. Centrera pumpaklyftan på frukt- och grönsaksspettet och sätt fast på Grönsakssvarven. Sätt fast det medelstora svarvbladet och sätt det mot änden av moroten.
Ställ en medelstor skål under svarven för att fånga upp svarvad pumpa och sätt köksmaskinen på hastighet 4.
Skölj fänkålen noga.
Hacka det fint och lägg det i skålen med den svarvade pumpan, tillsätt myntablad och rostade pumpafrön.
Blanda balsamvinäger, 4 matskedar olja och en nypa salt i en liten skål. Blanda väl.
Blanda med dressingen. Dekorera med extra myntablad, tranbär och pekannötter. Häll på extra dressing om så önskas.
Låt oss göra det lite knaprigare genom att lägga till några krossade amarettokakor på toppen vid servering.