Skip the navigation

Pumpa och fänkålssallad med mynta och balsamvinäger

KitchenAid Chef

Färg, färg och åter färg för det här fantastiska supersnabba och superhälsosamma receptet, perfekt för dig som äter Rawfood men också för den som letar efter inspirerande nya sätt att skapa sallader på.

Import-Recipe - Pumpkin and fennel salad with mint and balsamic vinegar

Pumpa och fänkålssallad med mynta och balsamvinäger

KitchenAid Chef

Färg, färg och åter färg för det här fantastiska supersnabba och superhälsosamma receptet, perfekt för dig som äter Rawfood men också för den som letar efter inspirerande nya sätt att skapa sallader på.

Redskap

StandMixer
Spiralizer
Förberedelser
15min
Totalt
15min
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

250 g pumpaklyftor- skalade

25 g fänkål

10 g färska myntablad

25 g rostade pumpafrön

50 g tranbär

25 g pekannötter

2 msk balsamvinäger

4 msk extra virgin olivolja

nypa salt

Steg för steg

  1. Sätt fast Grönsakssvarven på KitchenAid Köksmaskin. Centrera pumpaklyftan på frukt- och grönsaksspettet och sätt fast på Grönsakssvarven. Sätt fast det medelstora svarvbladet och sätt det mot änden av moroten.

  2. Ställ en medelstor skål under svarven för att fånga upp svarvad pumpa och sätt köksmaskinen på hastighet 4.

  3. Skölj fänkålen noga.

  4. Hacka det fint och lägg det i skålen med den svarvade pumpan, tillsätt myntablad och rostade pumpafrön.

  5. Blanda balsamvinäger, 4 matskedar olja och en nypa salt i en liten skål. Blanda väl.

  6. Blanda med dressingen. Dekorera med extra myntablad, tranbär och pekannötter. Häll på extra dressing om så önskas.

  7. Låt oss göra det lite knaprigare genom att lägga till några krossade amarettokakor på toppen vid servering.