Skip the navigation

Pretzlar

KitchenAid Chef

Perfekta, mjuka pretzlar som du kan göra hemma.

Import-Recipe - Pretzels

Pretzlar

KitchenAid Chef

Perfekta, mjuka pretzlar som du kan göra hemma.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
40min
Tillagning
15min
Totalt
55min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

360 ml ljummet vatten

7 g torrjäst

1 tsk salt

1 msk farinsocker

1 msk osaltat smör

500 g vetemjöl

en nypa grovt havssalt

120 g baking soda

2 l vatten

Steg för steg

  1. Häll vatten, jäst, salt, farinsocker och smält smör i skålen till köksmaskinen.

  2. Fäst degkroken i köksmaskinen och tillsätt 1/3 av mjölet. Börja blanda på hastighet 2.

  3. Tillsätt gradvis resten av mjölet.

  4. Degen är klar när du kan peta på degen och den fjädrar tillbaka.

  5. Lägg degen på en mjölad yta, knåda för hand i tre minuter och forma den till en boll.

  6. Täck med en handduk och låt vila i ungefär 10 minuter.

  7. Värm under tiden ugnen till 200 °C och låt vattnet nästan koka upp.

  8. Skär degen i bitar på 50 g. Rulla ut degen till en rulle. Ta ändarna och dra ihop dem så att degen formar en cirkel. Korsa ändarna och för dem mot dig, sedan trycker du ner dem så att det blir en kringla.

  9. Tillsätt bikarbonat till vattnet. Sänk ner pretzeln i vattnet i cirka 20 sekunder, ta bort den med en hålslev och lägg den på en bakplåt med bakplåtspapper.

  10. Strö grovt havssalt över pretzlarna och grädda i 12–15 minuter tills de är gyllenbruna.