Potatis och vetemjölsfettuccine med champinjoner
Potatis och vetemjölsfettuccine med champinjoner
Redskap
Ingredienser
100 g vetemjöl
100 g mannagrynsmjöl
2 ägg
75 g potatis
150 g skogschampinjoner
50 g riven parmesanost
15 g hackad persilja
1 klyfta vitlök
2 msk extra virgin olivolja
nypa salt
nypa malen svartpeppar
Steg för steg
Sätt fast juicepressen på köksmaskinen. Tillsätt persilja genom matningsröret och gör juice av den. Ställ åt sidan.
Placera ägg, persiljejuice, mjöl och 1/3 tesked salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.
Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar.
Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.
Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.
Kör bladen av pasta genom fettucineskäraren. Håll pastabladet med en hand och ta emot fettucinen som kommer ut på andra sidan med den andra handen.
Lägg fettucinen platt på en mjölad duk och låt det torka flera minuter innan du använder den, eller använd istället KitchenAids ställning för pastatorkning.
Medan pastan torkar, koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Skiva broccolin, tillsätt den i vattnet och koka i 3 minuter. Tillsätt pastan i vattnet med broccolin och fortsätt koka i ytterligare 3 minuter. Låt rinna av väl, häll upp i en stor skål och tillsätt oliver, mejram, olivolja samt riven ost. Blanda väl, strö över pumpafrön och servera omedelbart.
För extra smak, skär salviablad fint och tillsätt till fettuccinedegen när du knådar den.