emeagif
Skip the navigation

Plommonsylt

KitchenAid Chef

Hemgjord plommonsylt som fångar smaken av höstfrukter i en burk.

Import-Recipe - Plum jam

Plommonsylt

KitchenAid Chef

Hemgjord plommonsylt som fångar smaken av höstfrukter i en burk.

Redskap

StandMixer
FoodStrainer
Förberedelser
5min
Tillagning
5min
Totalt
10min
Portioner
2
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

0,4 kg plommon

50 ml vatten

166,7 syltsocker (1:1-förhållande för socker och frukt – kontrollera förpackningen)

1/3 citron (pressad)

Steg för steg

  1. Skär plommonen på mitten och ta ut kärnorna.

  2. Fäst slowjuicerdelen på juicemaskinen med syltfiltret. Pressa frukten på hastighet 4.

  3. Mät upp 350 ml plommonjuice och häll det i en kastrull. Tillsätt vatten. Koka upp. Tillsätt socker och citronjuice och rör om.

  4. Koka upp och låt koka i en minut, rör om kontinuerligt.

  5. Låt gelén ligga kvar i värmesteriliserade burkar och lämna 0,5 cm utrymme till locket. Placera de steriliserade burklocken och ringarna på burkarna och se till att de sitter stadigt.

  6. Låt svalna.