Plommonsylt
Hemgjord plommonsylt som fångar smaken av höstfrukter i en burk.
Plommonsylt
Hemgjord plommonsylt som fångar smaken av höstfrukter i en burk.
Redskap
Ingredienser
0,4 kg plommon
50 ml vatten
166,7 syltsocker (1:1-förhållande för socker och frukt – kontrollera förpackningen)
1/3 citron (pressad)
Steg för steg
Skär plommonen på mitten och ta ut kärnorna.
Fäst slowjuicerdelen på juicemaskinen med syltfiltret. Pressa frukten på hastighet 4.
Mät upp 350 ml plommonjuice och häll det i en kastrull. Tillsätt vatten. Koka upp. Tillsätt socker och citronjuice och rör om.
Koka upp och låt koka i en minut, rör om kontinuerligt.
Låt gelén ligga kvar i värmesteriliserade burkar och lämna 0,5 cm utrymme till locket. Placera de steriliserade burklocken och ringarna på burkarna och se till att de sitter stadigt.
Låt svalna.