Skip the navigation

Plommonkaka

KitchenAid Chef

En lyxig kaka som är enkel att göra men svår att motstå.

Import-Recipe - Plum cake

Plommonkaka

KitchenAid Chef

En lyxig kaka som är enkel att göra men svår att motstå.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
40min
Totalt
50min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

115 g smör, mjukt

200 g vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

100 g farinsocker, slätstruket mått

100 g strösocker

3 stora ägg

60 g gräddfil

4 plommon

Steg för steg

  1. Lägg smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 4 tills det är lätt och fluffigt.

  2. Tillsätt äggen och blanda igen på hastighet 4 i 30 sekunder.

  3. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver. Vrid hastighetskontrollen till 4 och mixa i 30 sekunder.

  4. Tillsätt gräddfil och mixa igen på hastighet 2 tills det är blandat.

  5. Täck en bakform med bakplåtspapper. Häll smeten i bakformen.

  6. Skär plommonen på mitten och ta ut kärnorna. Skär plommonen och lägg plommonskivorna i smeten i ett spiralmönster.

  7. Grädda i 35-40 minuter tills de är gyllenbruna på 175 °C i en förvärmd ugn.

  8. Pudra med konfektionssocker när de har svalnat.