Pistagepesto
En smaragdgrön nötig sås som huvudsakligen består av pistagenötter och persilja, med fräsch citrus och fyllig parmesanost.
Pistagepesto
En smaragdgrön nötig sås som huvudsakligen består av pistagenötter och persilja, med fräsch citrus och fyllig parmesanost.
Redskap
Ingredienser
150 g skalade naturella pistagenötter
35 g persilja
2 vitlöksklyfta
1 tsk fint havssalt
1 tsk nymald peppar
180 ml extra virgin olivolja
3 msk färskpressad citronsaft
60 g finriven parmesanost
Steg för steg
Lägg pistagenötterna i blendern och pulsera till en konsistens som grov sand, cirka 10 sekunder.
Lägg till bladen och de tunna stjälkarna från persiljan, vitlöksklyftor, salt, peppar, citronjuice, parmesanost och olivolja. Mixa på hastighet 2 tills peston är emulgerad, cirka 20 till 30 sekunder. Om du vill servera peston direkt häller du över den i en serveringsskål, men om du vill förvara den häller du över den i en behållare med ett tätt lock.
Tips: Ta ut från kylskåpet 30 minuter före servering. Du kan förvara peston i kylskåpet i upp till 1 vecka, eller frysa den i upp till 1 månad.