Skip the navigation

Pistagepesto

KitchenAid Chef

En smaragdgrön nötig sås som huvudsakligen består av pistagenötter och persilja, med fräsch citrus och fyllig parmesanost.

PISTACHIO PESTO

Pistagepesto

KitchenAid Chef

En smaragdgrön nötig sås som huvudsakligen består av pistagenötter och persilja, med fräsch citrus och fyllig parmesanost.

Redskap

Blender
Förberedelser
10min
Totalt
10min
Portioner
8
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

150 g skalade naturella pistagenötter

35 g persilja

2 vitlöksklyfta

1 tsk fint havssalt

1 tsk nymald peppar

180 ml extra virgin olivolja

3 msk färskpressad citronsaft

60 g finriven parmesanost

Steg för steg

  1. Lägg pistagenötterna i blendern och pulsera till en konsistens som grov sand, cirka 10 sekunder.

  2. Lägg till bladen och de tunna stjälkarna från persiljan, vitlöksklyftor, salt, peppar, citronjuice, parmesanost och olivolja. Mixa på hastighet 2 tills peston är emulgerad, cirka 20 till 30 sekunder. Om du vill servera peston direkt häller du över den i en serveringsskål, men om du vill förvara den häller du över den i en behållare med ett tätt lock.

  3. Tips: Ta ut från kylskåpet 30 minuter före servering. Du kan förvara peston i kylskåpet i upp till 1 vecka, eller frysa den i upp till 1 månad.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.