Pestofylld fläskfile och duchessepotatis
Överraska dig själv och dina gäster med denna stärkande måltid. Den är imponerande men ändå lätt att laga.
Pestofylld fläskfile och duchessepotatis
Överraska dig själv och dina gäster med denna stärkande måltid. Den är imponerande men ändå lätt att laga.
Redskap
Ingredienser
80 ml olivolja
1/2 tsk salt, för peston
100 g ruccola
1 klyfta vitlök
20 g valnötter
45 g parmesanost
1 fläskfilé
100 g getost
50 g tranbär
800 g mjöliga potatisar
60 ml vispgrädde
40 g smör
2 äggulor
1/2 tsk salt, för duchessepotatisen
1/2 tsk peppar, för duchessepotatisen
tsk 1/4 muskot
Steg för steg
Tillsätt olivolja, salt, arugula, vitlök, valnötter, och parmesanost i blenderkannan.
Börja blanda på hastighet 2, öka hastigheten till 4 tills peston är blandad men inte helt slät.
Tillsätt vid behov lite extra olivolja, en matsked i taget.
Skär en längsgående skåra i fläskfilén och vik upp den. Platta till köttet med en kötthammare tills det är ungefär två centimeter tjockt.
Sprid peston över fläskfilén och lämna lite utrymme på sidorna.
Smula getosten över peston och garnera med tranbär.
Rulla fläskfilén tätt och knyt ihop den med ett steksnöre.
Grädda i 50 minuter i en ugn som är förvärmd till 180 °C.
Låt filén vila i fem minuter innan du skivar den.
Skala och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka.
Tillsätt potatisen i skålen på köksmaskinen som är utrustad med ballongvispen och börja blanda på hastighet 6.
Värm grädden och smöret i en liten kastrull tills smöret har smält.
Häll gräddblandningen över potatisen och tillsätt två äggulor och kryddor.
Öka hastigheten till 10 och blanda tills det inte längre finns några klumpar.
Överför potatismoset till en spritspåse med ett kantat munstycke och spritsa den i virvlar på en bakplåt övertäckt med bakplåtspapper.
Frys i 30 minuter, pensla med lite uppvispat ägg och grädda i 15 minuter i en ugn som är förvärmd till 220 °C.