Pekannötssmör
Det här fylliga, utsökta pekannötssmöret är enkelt att göra och kan användas varje dag som pålägg.
Pekannötssmör
Det här fylliga, utsökta pekannötssmöret är enkelt att göra och kan användas varje dag som pålägg.
Redskap
Ingredienser
300 g pecannötter
1 tsk vaniljextrakt
1 msk lönnsirap
1 tsk havssalt
1 msk kakaopulver
Steg för steg
Lägg pekannötterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Rosta i 180 °C i en förvärmd ugn i 8 minuter. Låt svalna i 2 minuter och lägg dem i kannan till matberedaren.
Ställ in matberedaren på hastighet 2 och mixa nötterna tills det blir ett grovt mjöl. Fortsätt med pulsfunktionen i ca 3 minuter tills blandningen förvandlas till ett krämigt nötsmör. Skrapa av sidorna om det behövs.
Tillsätt vaniljextrakt, lönnsirap, havssalt och kakaopulver. Blanda ihop och lägg över i en lufttät behållare eller burk.