Pasteis de nata
Den här portugisiska specialiteten har en krispig smördegsskorpa och en söt curdfyllning.
Pasteis de nata
Den här portugisiska specialiteten har en krispig smördegsskorpa och en söt curdfyllning.
Redskap
Ingredienser
240 ml vatten
340 g strösocker
1 tsk malen kanel
60 g vetemjöl
500 ml mjölk
8 äggula
300 g smördeg
Steg för steg
Receptet är till 12 pasteis de nata.
Tillsätt vatten, strösocker, kanel och rivet skal från 1 citron i en liten kastrull. Låt sjuda i 15 minuter. Sila och ställ åt sidan.
Tillsätt mjöl och 100 ml mjölk i en liten kastrull och vispa konstant på medelvärme. Vänta tills blandningen har tjocknat innan du tillsätter mer mjölk. Upprepa tills all mjölk har blandats i.
Flytta över den tjocka mjölkblandningen till skålen på en köksmaskin utrustad med visp. Blanda på hastighet 1 och ringla långsamt i kanelsirap och äggulor.
Kavla ut smördegen i en rektangel och rulla ihop den till en rulle. Skär i 12 skivor.
Använd fingrarna för att trycka ner degen i en muffinplåt. Fyll varje bakverk till 3/4 med curd.
Grädda bakverken i 15 minuter på 250 °C tills skorpan är gyllenbrun och fyllningen har stelnat i sidorna men fortfarande är lite rinnig i mitten.