Pastasås med butternut
Ett fantastiskt sätt att njuta av din pasta med denna sås som bara består av grönsaker.
Ingredienser
1 lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1 butternut pumpa
1/2 tsk svart peppar
1/2 tsk salt
1 l kyckling buljong
8 löv fräsch salvia
30 g rostade hasselnötter, hackade
4 msk parmesan, riven
Steg för steg
Skala och grovhacka lök och vitlök. Värm olivoljan i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i ca 5 minuter.
Skala butternut squashen, ta bort fröna och skär den i små bitar.
Lägg squash och kryddor i grytan.
Koka squashen i 10 minuter, tillsätt buljongen tills grönsakerna är helt täckta.
Låt sjuda och vänta tills buljongen har avdunstat till 2/3.
Häll över i mixerkannan och mixa på hastighet 4 tills det är helt slätt.
Koka valfri pasta och lägg den kokta pastan i såsen.
Hacka salvia och hasselnötter. Strö dem över pastan. Toppa med lite riven parmesan.