Pastasås med butternut
Ett fantastiskt sätt att njuta av din pasta med denna sås som bara består av grönsaker.
Pastasås med butternut
Ett fantastiskt sätt att njuta av din pasta med denna sås som bara består av grönsaker.
Redskap
Ingredienser
1 lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1 butternut pumpa
1/2 tsk svart peppar
1/2 tsk salt
1 l kyckling buljong
8 löv fräsch salvia
30 g rostade hasselnötter, hackade
4 msk parmesan, riven
Steg för steg
Skala och grovhacka lök och vitlök. Värm olivoljan i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i ca 5 minuter.
Skala butternut squashen, ta bort fröna och skär den i små bitar.
Lägg squash och kryddor i grytan.
Koka squashen i 10 minuter, tillsätt buljongen tills grönsakerna är helt täckta.
Låt sjuda och vänta tills buljongen har avdunstat till 2/3.
Häll över i mixerkannan och mixa på hastighet 4 tills det är helt slätt.
Koka valfri pasta och lägg den kokta pastan i såsen.
Hacka salvia och hasselnötter. Strö dem över pastan. Toppa med lite riven parmesan.