Pasta nero
Hitta nero di seppio i din lokala italienska butik eller på din lokala fiskmarknad och laga den här pastan med intensiv sälta.
Pasta nero
Hitta nero di seppio i din lokala italienska butik eller på din lokala fiskmarknad och laga den här pastan med intensiv sälta.
Redskap
Ingredienser
200 g mjöl
200 g mannagryn
1/2 tsk salt
4 ägg
1 äggula
8 g nero di seppia (bläckfiskbläck för matlagning)
Steg för steg
Häll mjöl, mannagryn och salt i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.
Tillsätt ägg, äggula och nero di seppia i skålen. Byt ut flatblandaren mot degkroken. Vrid till hastighet 2 och knåda till smidig deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.
Fäst Kitchen Aid-pastavalsen på köksmaskinen. Ställ in justeringsvredet på 1. Dela degen i 8 bitar och platta till varje bit. Vrid köksmaskinen till hastighet 2. Mata in tillplattad deg i valsarna för att knåda. Pudra degplattorna med mjöl. Fäst spaghettiskäraren och mata in degplattorna för att skära till nudlarna.
Koka den färska pastan i 5 minuter i kraftigt saltat kokande vatten.