Pasta med brynt smör
Lyxig tagliatelle med brynt smör som består av hemgjord pasta som slungats i en fyllig, nötig sås med brynt smör, salvia, syrlig citron och parmesan för en perfekt lyxig måltid.
Pasta med brynt smör
Lyxig tagliatelle med brynt smör som består av hemgjord pasta som slungats i en fyllig, nötig sås med brynt smör, salvia, syrlig citron och parmesan för en perfekt lyxig måltid.
Redskap
Ingredienser
300 g mjöl av typ 00
3 ägg
1/2 tsk salt
30 ml olivolja
100 g smör
1 citron
4 salvia
25 g Parmesanost
1/2 tsk svartpeppar
Steg för steg
Lägg mjöl, ägg, salt och olivolja i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Blanda på hastighet 2 tills det blandats. Ta bort flatblandaren och sätt fast degkroken. Blanda på hastighet 2 i 4 minuter tills du får en jämn deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i 15 minuter.
Skär degen i fyra lika stora delar. Fäst pastavalsen på köksmaskinen. Ta en del av degen och platta ut den. Justera valsinställningen till 1. Sätt köksmaskinen på hastighet 4 och mata in deg i valsarna. Vik sedan degen på mitten och mata in igen. Gör samma sak två gånger till. Justera valsarna till inställning 2, sedan 3 och sedan 4 tills du har ett långt degark. Sätt fast tagliatelle-skäraren. Mata in degarket genom pastaskäraren och fånga det sedan försiktigt. Koka den färska pastan i 3–4 minuter i kraftigt saltat vatten tills den blir al dente. Innan du silar pastan ska du spara ca 450 ml pastavatten som du kan använda till såsen.
Smält hälften av smöret på medelvärme. Tillsätt citronskivor och salvia och tillaga dem tills de är brynta och flytta sedan över citronen till en tallrik. Häll 350 ml pastavatten i smöret och vispa tills det blandas. Tillsätt resten av smöret, en bit i taget, och vispa tills det emulgerats. Tillsätt den kokta pastan i såsen och strö över osten. Tillaga ytterligare tills pastan är mjuk och såsen har tjocknat. Tillsätt lite extra pastasvatten för att göra såsen tunnare. Avsluta med svartpeppar.