Skip the navigation

Pasta med brynt smör

KitchenAid Chef

Lyxig tagliatelle med brynt smör som består av hemgjord pasta som slungats i en fyllig, nötig sås med brynt smör, salvia, syrlig citron och parmesan för en perfekt lyxig måltid.

butter-lemon-pasta

Pasta med brynt smör

KitchenAid Chef

Lyxig tagliatelle med brynt smör som består av hemgjord pasta som slungats i en fyllig, nötig sås med brynt smör, salvia, syrlig citron och parmesan för en perfekt lyxig måltid.

Redskap

StandMixer
PastaRoller
Förberedelser
15min
Vila
15min
Tillagning
6min
Totalt
36min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

300 g mjöl av typ 00

3 ägg

1/2 tsk salt

30 ml olivolja

100 g smör

1 citron

4 salvia

25 g Parmesanost

1/2 tsk svartpeppar

Steg för steg

  1. Lägg mjöl, ägg, salt och olivolja i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren. Blanda på hastighet 2 tills det blandats. Ta bort flatblandaren och sätt fast degkroken. Blanda på hastighet 2 i 4 minuter tills du får en jämn deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i 15 minuter.

  2. Skär degen i fyra lika stora delar. Fäst pastavalsen på köksmaskinen. Ta en del av degen och platta ut den. Justera valsinställningen till 1. Sätt köksmaskinen på hastighet 4 och mata in deg i valsarna. Vik sedan degen på mitten och mata in igen. Gör samma sak två gånger till. Justera valsarna till inställning 2, sedan 3 och sedan 4 tills du har ett långt degark. Sätt fast tagliatelle-skäraren. Mata in degarket genom pastaskäraren och fånga det sedan försiktigt. Koka den färska pastan i 3–4 minuter i kraftigt saltat vatten tills den blir al dente. Innan du silar pastan ska du spara ca 450 ml pastavatten som du kan använda till såsen.

  3. Smält hälften av smöret på medelvärme. Tillsätt citronskivor och salvia och tillaga dem tills de är brynta och flytta sedan över citronen till en tallrik. Häll 350 ml pastavatten i smöret och vispa tills det blandas. Tillsätt resten av smöret, en bit i taget, och vispa tills det emulgerats. Tillsätt den kokta pastan i såsen och strö över osten. Tillaga ytterligare tills pastan är mjuk och såsen har tjocknat. Tillsätt lite extra pastasvatten för att göra såsen tunnare. Avsluta med svartpeppar.