Pain aux graines
Detta rustika bröd med frön är fullt av smak men ändå så enkelt att göra.
Pain aux graines
Detta rustika bröd med frön är fullt av smak men ändå så enkelt att göra.
Redskap
Ingredienser
12 g snabbjäst
360 ml varmt vatten vid 35 °C
350 g vetemjöl
180 g fullkornsmjöl
1,5 tsk salt
50 g solrosfrön
50 g linfrö
50 g sesamfrön
50 g vallmofrö
Steg för steg
Tillsätt varmt vatten och jäst i en skål och låt stå i 10 minuter.
Tillsätt mjöl och salt i skålen till en köksmaskin med degkrok. Lägg 1 matsked blandade frön åt sidan att toppa brödet med och tillsätt resten i skålen.
Börja blanda på hastighet 2 och tillsätt jästvattnet. Knåda brödet på hastighet 2 i 10 minuter. Täck en brödform med bakplåtspapper. Lägg degen i brödformen. Pensla ovansidan med lite vatten och strö fröna på degen. Täck brödformen med en kökshandduk och låt jäsa på en varm plats i ca 90 minuter.
Värm ugnen till 180 °C. Ställ en skål med vatten på det nedre ugnsgallret för att det ska bli en skorpa på brödet. Ställ brödformen i ugnen och grädda i ca 40–45 minuter. Låt svalna innan du skär upp och serverar.