Skip the navigation

Pain au lait

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Pain au lait

Pain au lait

KitchenAid Chef

Redskap

BreadBowl
StandMixer
Förberedelser
1h30
Tillagning
10min
Totalt
1h40
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

225 ml mjölk, ljummen

35 g färsk jäst

500 g vetemjöl

2 äggulor

50 g strösocker

10 g salt

80 g rumstempererat smör

Steg för steg

  1. Rör ihop mjölk och jäst. Ställ åt sidan i 10 minuter tills små bubblor syns på ytan.

  2. Tillsätt mjöl, äggulor, salt, socker, smör och jästblandningen i köksmaskinens brödskål med degkrok.

  3. Blanda på hastighet 1 tills en smidig, slät och klibbig deg formas. Forma till en boll och lägg tillbaka i bakskålen, täck med locket och låt vila tills den fördubblats i storlek.

  4. Tryck ned degen och dela den i 14 lika stora delar. Forma varje degbit och lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Täck med en handduk och låt vila i ungefär 15 minuter.

  5. Tryck ned varje rulle och forma till en boll. Lägg dem på bakplåten med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.

  6. Pensla brödet med uppvispat ägg (1 äggula + 2 matskedar mjölk) och grädda i 10 minuter i en 230°C förvärmd ugn.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Upp till -30%

Det är dags att göra den till din med fantastiska erbjudanden på webbplatsen.