Pain au lait
Pain au lait
Redskap
Ingredienser
225 ml mjölk, ljummen
35 g färsk jäst
500 g vetemjöl
2 äggulor
50 g strösocker
10 g salt
80 g rumstempererat smör
Steg för steg
Rör ihop mjölk och jäst. Ställ åt sidan i 10 minuter tills små bubblor syns på ytan.
Tillsätt mjöl, äggulor, salt, socker, smör och jästblandningen i köksmaskinens brödskål med degkrok.
Blanda på hastighet 1 tills en smidig, slät och klibbig deg formas. Forma till en boll och lägg tillbaka i bakskålen, täck med locket och låt vila tills den fördubblats i storlek.
Tryck ned degen och dela den i 14 lika stora delar. Forma varje degbit och lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Täck med en handduk och låt vila i ungefär 15 minuter.
Tryck ned varje rulle och forma till en boll. Lägg dem på bakplåten med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
Pensla brödet med uppvispat ägg (1 äggula + 2 matskedar mjölk) och grädda i 10 minuter i en 230°C förvärmd ugn.