Skip the navigation

Päronclafoutis

KitchenAid Chef

En traditionell clafoutis görs med färska körsbär, men här gör vi en variant med fasta men mogna päron som skärs i tunna klyftor och blandas med en matsked päronbrandy (valfritt).

PEAR CLAFOUTI

Päronclafoutis

KitchenAid Chef

En traditionell clafoutis görs med färska körsbär, men här gör vi en variant med fasta men mogna päron som skärs i tunna klyftor och blandas med en matsked päronbrandy (valfritt).

Redskap

Blender
Förberedelser
15min
Tillagning
40min
Totalt
55min
Portioner
8
Svårighet
Medel

Ingredienser

att smörja formen med rumsvarmt smör

2 päron (Anjou eller Comice)

päronbrandy (valfritt)

30 g florsocker

30 g vetemjöl

1/2 tsk fint havssalt

3 stora ägg

180 ml vispgrädde

1/2 tsk äkta vaniljextrakt

att strö över strösocker

Steg för steg

  1. Placera ett galler i mitten av ugnen och värm ugnen till 160 °C. Smörj en pajform som är 22 cm i diameter med rumsvarmt smör. Ställ åt sidan.

  2. Skala päronen. Halvera päronen på längden och ta bort kärnorna med en melonskopa eller en liten sked. Skär varje halva på längden i tunna klyftor. Blanda päronen med päronbrandy i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

  3. Vispa ihop florsocker, mjöl och salt i en liten skål.

  4. Lägg ägg, grädde och vanilj i blendern. Mixa på hastighet 3 tills blandningen är helt emulgerad. Tillsätt mjölblandningen och blanda i cirka 15 sekunder tills de torra ingredienserna precis har blandats in.

  5. Lägg päronen i ett jämnt lager på botten av pajformen. Häll över vaniljkrämen. Grädda i cirka 40 minuter tills pajen puffar upp och blir gyllenbrun. Vaniljkrämen ska inte dallra om du försiktigt skakar formen.

  6. Flytta kakan till ett galler. Strö över lite strösocker. Låt svalna i minst 5 minuter före servering. Skär upp pajen i bitar och servera med vaniljglass.