Ostkex
Njut av de här hembakade ostkexen som bakas med en blandning av olika ostar och blir ett lätt, luftigt och oemotståndligt krispigt snack.
Ostkex
Njut av de här hembakade ostkexen som bakas med en blandning av olika ostar och blir ett lätt, luftigt och oemotståndligt krispigt snack.
Redskap
Ingredienser
130 g vetemjöl
75 g smör
75 g riven cheddarost
75 g riven ost av schweizisk typ
1/2 tsk salt
1/4 tsk peppar
25 ml vatten
1/4 tsk flingsalt
Steg för steg
Lägg mjöl, smör, ostar, salt och peppar i köksmaskinens skål och sätt fast flatblandaren eller degblandaren. Blanda på hastighet 2 tills smöret har fördelats till ärtstorlek och en klibbig deg bildas.
Tillsätt vattnet och blanda tills degen går ihop. Tillsätt lite mjöl om den känns för klibbig. Om den blir för torr kan du tillsätta lite vatten, en tesked i taget. Täck degen med plastfolie och kyl den i minst en timme.
Kavla ut degen på en mjölad yta till ungefär 0,5 cm tjocklek. Ta ut kex med en raviolistans eller ett kakmått. Lägg över dem på en bakplåt och strö lite flingsalt på. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 175 °C tills kexen är gyllenbruna på toppen.