emeagif
Skip the navigation

Olivtapenad

KitchenAid Chef

Upptäck den här släta olivtapenaden som kan tillagas på mindre än 10 minuter!.

Import-Recipe - Easy Olive Tapenade

Olivtapenad

KitchenAid Chef

Upptäck den här släta olivtapenaden som kan tillagas på mindre än 10 minuter!.

Redskap

FoodProcessor
Förberedelser
10min
Totalt
10min
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

25 g färsk persilja

6 g färsk mynta

180 g urkärnade kalamataoliver

120 g pimentofyllda spanska oliver

9 g vitlöksklyftor, skalade

9 g kapris

16 mL färsk citronsaft

4 g ansjovisfilé

1/2 tsk citronskal

1/2 tsk krossad rosépeppar

1/4 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

30 ml olivolja

Steg för steg

  1. Montera din sladdlösa KitchenAid®-hackare genom att fästa skålen på sockeln och sätta i drivadaptern och universalkniven i skålen.

  2. Tillsätt alla ingredienser i skålen och sätt på locket.

  3. Skjut hastighetskontrollen till hastighet 1 och tryck sedan på på-knappen flera gånger för att pulsera blandningen.

  4. Öka hastighetskontrollen till 2 och håll sedan på-knappen intryckt kontinuerligt i 10 sekunder.

  5. Ta bort locket och rengör koppens sidor med en slickepott, sätt tillbaka locket och tryck på på-knappen i ytterligare 5 sekunder.

  6. Förvara tapenaden i kylen i en lufttät behållare.

  7. Om blandningen inte rör sig fritt när du hackar kan du tillsätta 1 tsk olivolja genom påfyllnadsöppningen medan du hackar.

  8. Om du vill ha en mer grovhackad tapenad kan du hacka i bara 5 sekunder när du har ökat hastigheten till 2. Ta sedan bort locket, rengör koppens sidor med en slickepott, sätt tillbaka locket och pulsera ytterligare 5–6 gånger. Ju mer du pulserar, desto mer krämig blir den slutliga strukturen.