Olivtapenad
Upptäck den här släta olivtapenaden som kan tillagas på mindre än 10 minuter!.
Olivtapenad
Upptäck den här släta olivtapenaden som kan tillagas på mindre än 10 minuter!.
Redskap
Ingredienser
25 g färsk persilja
6 g färsk mynta
180 g urkärnade kalamataoliver
120 g pimentofyllda spanska oliver
9 g vitlöksklyftor, skalade
9 g kapris
16 mL färsk citronsaft
4 g ansjovisfilé
1/2 tsk citronskal
1/2 tsk krossad rosépeppar
1/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
30 ml olivolja
Steg för steg
Montera din sladdlösa KitchenAid®-hackare genom att fästa skålen på sockeln och sätta i drivadaptern och universalkniven i skålen.
Tillsätt alla ingredienser i skålen och sätt på locket.
Skjut hastighetskontrollen till hastighet 1 och tryck sedan på på-knappen flera gånger för att pulsera blandningen.
Öka hastighetskontrollen till 2 och håll sedan på-knappen intryckt kontinuerligt i 10 sekunder.
Ta bort locket och rengör koppens sidor med en slickepott, sätt tillbaka locket och tryck på på-knappen i ytterligare 5 sekunder.
Förvara tapenaden i kylen i en lufttät behållare.
Om blandningen inte rör sig fritt när du hackar kan du tillsätta 1 tsk olivolja genom påfyllnadsöppningen medan du hackar.
Om du vill ha en mer grovhackad tapenad kan du hacka i bara 5 sekunder när du har ökat hastigheten till 2. Ta sedan bort locket, rengör koppens sidor med en slickepott, sätt tillbaka locket och pulsera ytterligare 5–6 gånger. Ju mer du pulserar, desto mer krämig blir den slutliga strukturen.