Örtsmör
Serveras över skaldjur, grillat kött, kokta grönsaker eller helt enkelt på färskt bröd. Det här smöret piffar upp alla maträtter
Örtsmör
Serveras över skaldjur, grillat kött, kokta grönsaker eller helt enkelt på färskt bröd. Det här smöret piffar upp alla maträtter
Redskap
Ingredienser
1 huvud vitlök
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk peppar
35 g persilja
35 g gräslök
35 g basilika
250 g rumstempererat smör
Steg för steg
Skär av toppen på vitlökshuvudet och lägg det på lite aluminiumfolie. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Linda in vitlöken helt i aluminiumfolien och rosta i 45 minuter i ugn på 200°C.
Lägg persilja, gräslök och basilika i den sladdlösa hackaren från KitchenAid.
Skruva fast locket och vrid hastigheten till 2. Tryck på knappen Pulse/On och bearbeta ingredienserna tills de är finhackade.
Lägg det mjuka smöret i en stor skål och strö över de hackade färska örterna och den rostade vitlöken. Rör om med en sked tills alla ingredienser är blandade.
Rulla ihop smöret till en rulle med hjälp av plastfolie. Kyl i en timme tills örtsmöret har fast konsistens.