emeagif
Skip the navigation

Normandisk paj

KitchenAid Chef

Normandisk paj

Import-Recipe - Tarte Normande

Normandisk paj

KitchenAid Chef

Normandisk paj

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
25min
Totalt
45min
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

250 g vetemjöl

40 g strösocker

100 g socker

1 tsk salt

125 g smör

3 ägg

1 kg äpplen

50 g mandelmjöl

200 g gräddfil

45 ml calvados

1 msk rostade mandelspån

Steg för steg

  1. Häll mjöl, strösocker och salt i skålen till köksmaskinen med degblandare. Tillsätt smöret och blanda sedan på hastighet 2 i 2 minuter. Tillsätt 1 ägg and blanda tills det blir en deg.

  2. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 30 minuter.

  3. Förvärm ugnen till 220 °C. Kavla ut degen på en mjölad yta. Klä en smord pajform med den utkavlade degen.

  4. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i kilar. Lägg äppelbitarna direkt på degen så att de överlappar varandra lite.

  5. Häll 2 ägg, socker, mandelmjöl och gräddfil i skålen på köksmaskinen med visp. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Tillsätt i calvados och blanda i 30 sekunder på hastighet 4. Häll fyllningen över äpplena.

  6. Grädda i 25 minuter i 200 °C. När pajen är gräddad strör du över rostade mandelspån. Låt svalna i formen.