New York-rullar
Spektakulära hembakade bakverk fyllda med vaniljkräm att baka när du vill imponera på dina gäster.
New York-rullar
Spektakulära hembakade bakverk fyllda med vaniljkräm att baka när du vill imponera på dina gäster.
Redskap
Ingredienser
120 g kallt vatten
1 tsk snabbjäst
10 g strösocker
250 g mjöl
1/2 tsk salt
180 g + 1 msk smör
1 msk sockerlag
180 g vaniljkräm
60 g hasselnötskräm
2 msk krossade nötter
Steg för steg
Det här receptet räcker till 6 rullar.
Häll i vatten i skålen till köksmaskinen med degkrok. Tillsätt jäst, socker, mjöl, salt och 1 msk smör. Vrid till hastighet 2 på köksmaskinen och knåda i ungefär 7 minuter. Slå in degen i plastfolie och placera i kylskåpet i 30 minuter.
Kavla ut degen till en lång rektangel. Mjuka upp smöret genom att slå på det med en kavel. Se till att smöret har samma bredd som rektangeln och är 1/3 av dess längd. Lägg smöret i mitten av rektangeln och vik degen över det – degkanterna ska mötas perfekt ovanpå smöret. Stäng kanterna och kavla ut degen till en lång rektangel på ca 50 cm.
Vik degen till insidan genom att ta 1/3 av degen från ena sidan och 3/4 av degen från andra sidan. Kavla ut degen igen till en rektangel och vik ihop degen igen. Upprepa en gång till. Vik degen och skär genom sidorna. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 45 minuter.
Kavla degen till en rektangel på ca 60 x 12 cm. Kavla degen från den övre kanten till botten. Skär i 6 lika stora bitar. Bitarna ska vara 0,5 cm längre än höjden på kakringen du använder. Smörj kakringarna med smör. Lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Placera degrullarna inuti varje kakring. Täck över toppen av kakringarna med ett bakplåtspapper. Låt dem vila i 1,5 timme i rumstemperatur. Lägg en annan bakplåt ovanpå och se till att bakplåten har tillräckligt med vikt – du kan lägga till bakkulor eller en baksten för att lägga till vikt.
Grädda i 210 °C i en förvärmd ugn i ungefär 35–45 minuter. Rullarna ska ha fyllt hela kakringen och vara gyllenbruna. Om så inte är fallet ska du fortsätta att grädda i ytterligare 5 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och lyft ur dem ur kakringarna. Pensla ovansidorna med sockerlag och lägg in i ugnen i 2–3 minuter tills de är karamelliserade.
Låt rullarna svalna helt. Fyll med vaniljkräm och toppa med hasselnötskräm och hackade nötter.